Skip to main content

De beste restaurants op de Veluwe

Wellness Hotel De Sterrenberg is een echte aanrader op de Veluwe. Dit viersterrenhotel is prachtig gelegen en biedt verschillende luxe arrangementen aan. Bovendien is dit adults-only hotel trots op zijn hoogwaardige restaurant Cèpes met tal van culinaire hoogstandjes. Ook in de omgeving zijn er veel must-do’s op de Veluwe, zoals nieuwe culinaire ervaringen proberen bij omliggende restaurants. Ook hier geniet u tijdens het wildseizoen van de heerlijkste gerechten. Ontdek hier de beste restaurants op de Veluwe.

Restaurant Planken Wambuis

Restaurant Planken Wambuis is een sfeervol restaurant in Ede dat zijn gerechten afstemt op de seizoenen, waardoor u tijdens ieder jaargetijde mag rekenen op een culinaire verrassing. De menu’s bestaan uit eerlijke Veluwse producten met een Frans tintje. Zo kiest u onder andere uit een gevarieerde proeverij met verschillende voorgerechtjes of een smakelijke hertenrosbief met shiitake. Kortom: een ware to-do op de Veluwe.

Restaurant de Waldhoorn

Restaurant De Waldhoorn in Otterlo biedt voor ieder wat wils of u nu uitgebreid uit eten wilt gaan op de Veluwe of alleen gaat borrelen. Op deze gezellige ontmoetingsplek voor Veluweliefhebbers voelt u zich meer dan welkom en vindt u de mooiste gerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een verrukkelijke stoofpot, een zalig soepje of een heuse Veluwse kaasfondue?

De Zwarte Boer

Houdt u van knus uit eten op de Veluwe? Dan is restaurant De Zwarte Boer in Leuvenum een restaurant op de Veluwe dat u zeker niet mag missen. Gelegen in de Veluwse bossen geniet u hier bij een knapperend haardvuur van zowel kleine hapjes als een diner met alles erop en eraan. Maar ook voor een ontspannen borrel met de lekkerste wijnen bent u hier op de juiste plek.

Gasterij Zondag

Wie van een huiselijke sfeer houdt, voelt zich bij Gasterij Zondag in Garderen helemaal thuis. In dit gezellige restaurant op de Veluwe ontbreekt u aan niets. De brasserie biedt meerdere smaakvolle voorgerechten, maar ook wildgerechten, waaronder hazenbout en eendenbout. Daarnaast kunt u bij Gasterij Zondag terecht voor verschillende visgerechten en vegetarische gerechten als u uit eten gaat op de Veluwe. Zo sluiten de maaltijden van dit familiaire restaurant perfect aan op ieders wensen.

Brasserie Staverden

Als u op zoek bent naar een speciale locatie om uit eten te gaan op de Veluwe, stelt Brasserie Staverden u niet teleur. Gelegen in de kasteeltuin van Landgoed Staverden heeft u hier na een mooie wandeling de keuze uit de lekkerste streekgerechten. Gaat u genieten van een high tea of gezellig lunchen? Of kiest u liever voor een van de veelzijdige gerechten met hier en daar een Italiaans, Frans of Spaans tintje? Brasserie Staverden is ongetwijfeld een to-do op de Veluwe voor iedere fijnproever.

Restaurant de Echoput

Hotel-restaurant de Echoput is al meer dan 65 jaar een begrip in Apeldoorn. Dit gastvrije restaurant op de Veluwe ligt midden in de bossen bij Paleis Het Loo. Dit bijzondere restaurant heeft een wildbar en een eigen kookschool. Bovendien kunt u er het hele jaar door terecht voor verrukkelijke wildgerechten en diverse culinaire arrangementen die aansluiten op het seizoen.

Parkrestaurant

Wilt u écht uit eten op de Veluwe? Bij Parkrestaurant in het Nationale Park De Hoge Veluwe stelt u zelf uw driegangenmenu samen. Met gerechten die verser dan vers zijn, kiest u in dit restaurant op de Veluwe onder andere voor wild uit het park dat geserveerd wordt met groente uit eigen moestuin. Over culinair genieten gesproken!

De Bonte Koe

In Garderen vindt u De Bonte Koe. Hier ontspant u in de zomer op het terras en in de winter schuift u gezellig aan bij de open haard om het wild van de Veluwe te proeven. Met oog voor de gast heerst er in dit restaurant op de Veluwe een gemoedelijke sfeer en voelt u zich zeker op uw gemak. Bovendien geniet u bij De Bonte Koe van een mooie lunch, diner of een van de lekkere pannenkoekenspecials.

Sterrenberg